Yhtä hyvin tämä herkku voisi olla nimeltään vaikkapa kuninkaallinen (tai muu vastaava korkea-arvoista aatelisarvoa edustava) banaanipiirakka, sillä sen verran ylellinen on suutuntuma. Mikäli siis satut kauppareissulla kohtaamaan ison kassillisen edullisia, tummentuneita banaaneja, älä ohita onneasi, vaan pistä leipoen pellillinen banaanipiirakkaa, josta riittää tarjottavaa suuremmallekin seurueelle!
Ilahduttavaa on sekin, ettei piirakan valmistusprosessi vie turhan paljoa aikaa. Itse asiassa, banaanipiirakka kannattaa leipoa edellisenä päivänä, jotta se ehtii tekeytyä oikein meheväksi. Eikä se säikähdä parinkaan päivän odottelua. Kuorrutus ja koristelu sujuvat nekin varsin nopeasti, sillä pohjana toimiva kinuskikerma on hyvä kiehauttaa rauhassa jäähtymään edellisenä päivänä, jotta vaahdotus onnistuu ilman ongelmia.
Piirakkaan on käytetty pekaanipähkinöitä, mutta ne voi korvata ihan hyvin vaikka mantelirouheella tai muilla pähkinälaaduilla, jos siltä tuntuu. Kaakaonibsejä suosittelen vahvasti käyttämään tumman suklaan sijasta; terveellisempi vaihtoehto, tuo aitoa suklaan makua ja rouskuu kivasti.
Pohja;
5 keskikokoista, ylikypsää banaania
150 g pehmeää voita
4 kananmunaa
2 dl ruokokide- tai fariinisokeria
1 tl vaniljajauhetta (tai 2 tl vaniljasokeria)
4 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
3 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
3 tl kanelia
1 tl suolaa
1 pss (80 g) pekaanipähkinöitä
1 dl kaakaonibsejä (tai rouhittua tummaa suklaata)
Kuorrute;
2 dl kuohukermaa
1,5 dl fariinisokeria
1 prk (250 g) mascarponea
Koristeeksi;
muutama pekaanipähkinä, kaakaonibsejä
Viipaloi kulhoon banaanit, riko kananmunat ja lisää sokeri sekä pehmeä voi. Vatkaa ainekset sähkövatkaimella tasaiseksi seokseksi.
Sekoita keskenään jauhot, mahteli-, leivin- ja vaniljajauhe, kaneli, ruokasooda ja suola. Rouhi pekaanipähkinät, lisää ne ja kaakaonibsit jauhoseokseen, sekoita huolellisesti.
Lisää jauhoseos taikinaan. Sekoita huolellisesti, mutta älä vatkaa. Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipellille, levitä tasaisesti. Paista piirakkaa 180-asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia, kunnes banaanipiirakka on saanut kauniin kullanruskean värin pintaansa. Ole tarkkana, ettei piirakka pääse ylikypsymään ja kuivumaan. Anna jäähtyä kokonaan, piirakka saa levätä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.

Tee kuorrutteeseen tuleva kinuskikerma edellisenä päivänä jäähtymään. Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna sekoittaen, ja anna kiehahtaa, mutta älä keitä! Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi, siirrä kulhoon ja peitä kunnolla esimerkiksi kelmulla. Laita jääkaappiin yön yli odottelemaan.
Banaanipiirakka saa kruunauksena kinuskisen mascarponekuorrutteen
Vaahdota kinuskikerma. Lisää mascarpone, ja vatkaa hyvin sekaisin. Levitä tai pursota kuorrute piirakan päälle. Koristele halutessasi pekaanipähkinärouheella ja kaakaonibseillä.


Vastustamaton banaanipiirakka katosi tuulensuojaan vähän turhankin nopeasti. Päämäärätietoiset herkuttelijat hoitavat toki hommansa. Mutta entäs jos herkutteluun täysin liittymätön päämäärä on kateissa? Käys kurkkaamassa blogista uusimmat hajatelmat.