Mitä siitä

Välinpitämättömyys valtaa ajoittain alaa itse kullakin. Joskus se on ihan ok, toisinaan taas voisi harkita kaksi(kymmentä) kertaa, ennenkuin laukaisee Mitä siitä -ajatuksen ilmoille. Joten karsintaa kannattaa tehdä kyseisen mietintämallin kohdalla.

Esimerkiksi, varsin vähäpätöisiä edellä mainittuja kysymyskohdennuksia sopii tehdä arjen järkeistämisessä. Etenkin silloin, kun kasetti meinaa leikata kiinni ihan huolella kaiken arkihärdellin keskellä.

Mitä siitä, jos asunnon ikkunat ovat pesemättä? Tärkeämpää on ladata omia akkuja. Likaisiin ikkunoihin ei tietääksemme kukaan ole koskaan kuollut. Tai ainakaan ihmisiä ei ole kuollut, lintuja taasen lienee menehtynyt melkoisia määriä – ja tässä yksi lisäsyy, miksi ei kannata pestä; likaiset ikkunat jopa säästävät siipiveikkojen henkiparkoja.

Mitä siitä, jos välillä tulee virheitä? Sehän on vain hyvä juttu, sillä virheistä tupataan oppimaan. Kukaan ei ole virheetön, tai jos on, niin silloin ei ole edes yrittänyt pyrkiä totuttua tasoa parempiin suorituksiin. Sattuu sitä paremmissakin piireissä jos jonkinlaisia kämmejä.

Mitä siitä, jos ei miellytä ”kaikkia”? Ensinnäkin, kaikkien miellyttäminen on a) silkka mahdottomuus ja b) aivan turhaa. Huomattavasti tavoiteltavampi tulokulma olisi jollain tasolla tulla toimeen niiden kaikkien kanssa.

Mitä siitä, jos ei kuluneena vuonna tullut lottovoittoa, superhienoa urheilusaavutusta, hohdokasta uutta duunia tai mitä tahansa platinakuorrutuksella silattua mukatärkeää saavutusta? Elämä jatkaa rullaamistaan päivä toisensa jälkeen siitä huolimatta. Niin, mitäpä siitäkään turhaa stressiä ottamaan näin vuoden 2023 aluksi.

Mitä siitä, jos tuli syötyä varsin herkullista suklaapiirasta turhan paljon?

No ei yhtään mitään, paitsi hyvä mieli! Missään nimessä siitä ei toinna ottaa huonoa omaatuntoa. Hyvän ruoan ja ajoittaisten herkkujen nauttiminen on eräs ihmiselon kauneimpia asioita, joten jos siihen on mahdollisuus, niin ilo irti ja ääntä kohti.

Tämänkertainen resepti on suussasulavan samettinen, mutta varsin helppovalmisteinen suklaapiiras. Siihen on kätevä upottaa joululta jääneet konvehdit tai alennuksesta haalitut suklaavarastot (terveisin nimim. hyvältä maistuu pitkin vuotta, tai ainakin parasta ennen -päiväykseen saakka). Piiraan koko on suhteellisen vaatimaton, mutta koska sisältö on täyttä tavaraa, pienikin pala voi riittää… Suklaapiirasresepti löytyy täältä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *