Muutoksia ja muuta mukavaa

Hyvä on välillä ravistella peruselämää ja kokeilla uusia juttuja. Vaikka vähän jänskättäisikin; eikös se ole muutoksia tehdessä juuri se pointti? Että aivot saavat luotua hermostoissaan uusia yhteyksiä, ja kehiteltyä totutuista kuvioista poikkeavia mielikuvia, ajatuksia, käytösmalleja? Saada onnistumisen elämyksiä, haastaa itseään, selvitä niistä eteen putkahtelevista haasteista?

Muutoksia eloonsa voi tehdä pienemmässäkin mittakaavassa. Ei ole pakko aloittaa mistään super-extremelajin harrastamisesta, kyllä se pitsinnypläyskin voi tuoda uusia ulottuvuuksia urautuneeseen elämään (etenkin jos elämän kohokohtansa on viettänyt sohvalla sohvaperunoita tuijottaen). Ylipäätään uusien taitojen opetteleminen on aivotoiminnan vireyden ylläpidon kannalta hyvin suositeltavaa.

Eräs suuri muutos elämään on tietenkin työuran vaihtaminen. Jos on tallannut yhtä ja samaa uraa vuosikaudet, on luonnollista kokea melkoista hirvitystä, kun ei enää olekaan kuningas omalla maallaan. Mutta oioi sitä jännityksen tunnetta, kun pääseee oppimaan uutta ja kokeilemaan rajojaan! Se peittoaa tutun ja turvallisen tylsyyden sata-nolla.

Hyvä on lisäksi huomioida itsestä riippumattomat muutokset. Niitä kun vastaan tulee kuitenkin, ihan kaikille. Ja koska elämä tuo väistämättä eteen muutoksia, ennemmin tai myöhemmin, eikö olisi parempi ottaa ne osakseen avosylin? Turha on taistella tutkainta vastaan, jos asialle ei vaan yksinkertaisesti ole mitään tehtävissä. Helppoa se ei aina ole, mutta oma suhtautuminen asiaan voi tasoittaa muutoksen läpikäymisen tuskaa edes hieman.

Esimerkiksi vanheneminen, muutoksista salakavalin, hiipii elämän myötä väkisinkin esiin. Yht’äkkiä sitä vain huomaa olevansa x-ikäinen: Mihin se aika oikein kului? Mitä olen saanut aikaan annetulla ajallani? Olenko käyttänyt aikani siihen, mihin se on ollut tarkoitus käyttää? Olenko elänyt täyttä elämää ja nauttinut siitä? Ihmiselon rajapyykit, eli niin kutsutut ikäkriisit, saavat nämä kysymykset usein pintaan. Vastauksia näihin kysymyksiin voi olla tuskaista kaivella. Mutta jo siinäkin on saanut aikaan muutosta elämään, että uskaltaa esittää vaikeita kysymyksiä itselleen, ja vastata niihin rehellisesti.

Muutoksia päivän ruokavalioon? Tee juustopiirakka!

Tämä se maistuu talven keskellä; juustopiirakka! Helppo tehdä, varioitavissa ties miten moneen makuun ja ruokailuhetkeen – muutoksia voi tehdä reseptiin aivan vapaasti, hyvää tulee joka tapauksessa.

Juustopiirakan voi tarjoilla yksinkertaisen salaatin sekä tumman balsamicokastikkeen kera. Muuta ei tarvita. Herkutelkaa piirakan pariin tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *