Cookie-mudcakepiirakka

Aivan loistava yhdistelmä monien rakastamia makuja yhdistyivät suloiseksi herkuksi tässä reseptissä! Cookie-mudcakepiirakka ei voi olla kuin onnistunut lohtuherkku, joka kirvoittaa veden kielelle ja mielihyvähormonit hyrräämään. Ei ole kevyimmästä päästä tämä piirakka, mutta sitäkin maistuvampi!

Cookiepohjaan voit laittaa halutessasi leivinjauhetta, muttei se ole välttämätöntä, mikäli pidät enemmän ohuemmasta ja rapsakammasta suutuntumasta. Suklaalajin valinta on myös hyvin vapaasti muunneltavissa. Itse laitoin valkosuklaata, sillä se toi kivaa paahteisuutta ja kontrastia mudcaketäytteen täyteläisyyteen (kuningasajatus voisi olla myös kuivattujen vadelmien lisääminen taikinaan! Tuli vaan mieleen). Piirakan valmistukseen kuluu vähemmän aikaa, kun työvaiheet suorittaa limittäin alla olevan ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Paistamisen apuvälineenä suosittelen käyttämään jonkinsorttista ajastinta, sillä piirakka paistuu helposti ylikypsäksi.

Cookiepohja;
125 g voita
1/2 dl ruokokidesokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
(1/2 tl leivinjauhetta)
1 tl vaniljasokeria
n. 50 g suklaata

Mudcaketäyte;
100 g voita
100 g tummaa suklaata
3/4 dl ruokokidesokeria
1 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
2-3 rkl vehnäjauhoja
2 kananmunaa

Lisäksi
nokare voita piirakkavuoan voiteluun
ranskankermaa tarjoiluun

Valmista ensin cookiepohja. Vaahdota voi ja ruokokidesokeri. Lisää kanamuna, vatkaa suolellisesti sekaisin. Sekoita jauhot (ja leivinjauhe) ja vaniljasokeri keskenään. Rouhi suklaa. Sekoita jauhoseos sekä suklaarouhe voi-sokeri-munavaahtoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa ettei taikina sitkostu. Voitele piirakkavuoka erittäin huolellisesti, ja taputtele taikina vuokaan. Laita vuoka hetkeksi jääkaappiin (vähintään siksi aikaa kun uuni lämpenee. Voit myös valmistaa taikinan hyvissä ajoin ennakkoon).

Tarkkuutta seuraaviin vaiheisiin; cookie-mudcakepiirakka valmistuu näppärästi ilman odottelua, kun työvaiheet suorittaa limittäin

Täytettä varten sulata kattilassa voi ja tumma suklaa. Nosta kattila pois liedeltä, anna jäähtyä hetki.

Ota piirakkavuoka jääkaapista. Tee foliosta piirakalle kaulus, ja pistele haarukalla pohjaan muutama reikä kohoamisen estämiseksi. Esipaista piirakkapohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 13 minuuttia.

Valmista piirakkapohjan esipaistuessa täyte loppuun; lisää voi-suklaaseokseen ruokokide- ja vaniljasokeri, suola ja vehnäjauhot, sekoita tasaiseksi seokseksi. Lisää kananmunat taikinaan hyvin sekoittaen.

Ota piirakkapohja uunista, kun pohja on saanut hieman väriä. Irrota varovasti foliokaulus. Kaada mudcaketäyte pohjalle. Laita piirakka takaisin uuniin, ja paista noin 8-10 minuuttia, kunnes täyte on sopivan hyytynyttä; 10 minuutin paistoajalla tulee kiinteä täyte, 8 minuuttia jättää täytteen mukavan tahmeaksi. (Testipiirakkaa paistoin 10 minuuttia, ja lopputulos oli kypsä. Omaan makuun liiankin kypsä, joten jos pidät tahmeammasta, vähennä jälkipaiston aikaa, ja vastaavasti lisää esipaistoa, ettei cookiepohja jää raa’aksi.)

Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua. Tarjoile ranskankerman kanssa. Piirakka maistuu erittäin hyvälle myös seuraavana päivänä (itse pidin enemmän yön yli levänneestä versiosta).

cookie-mudcakepiirakka
Lämpimästi suosittelen lisäämään tähän kyytipojaksi nokareen ranskankermaa! Sen ihana hapokkuus taittaa juuri sopivasti piirakan makeutta, ja korostaa täytteen tumman suklaan aromia.

Maisemanvaihdokset tekevät ihmeitä kaavoihin kangistuneille tavoille ja ajatuksille. Ja yleensä matkalta kantautuu mukaan jos jonkinlaisia matkamuistoja. Mutta mitkäs ovatkaan niitä parhaita tuliaisia? Blogin puolelta voi vilkaista vinkkiä aiheesta!