Gnocchipiirakka pestolla

Tämä piirakkaresepti koki päivänvalon eräänä random-päivänä, jolloin tuli vilkaistua kaappeihin. No sieltäpä bongasin vajaan pussillisen perunagnoccheja, purnukan vihreää pestoa sekä jämäpaketin grana padanoa. Täysin selkeää, niistähän tulee oikein maittava gnocchipiirakka! Joskus välähtää nopeasti, ja toisinaan lopputuloskin onnistuu.

Gnocchipiirakka valmistuu varsin nopeasti, koska moni raaka-aine on jo valmista kauraa kasattavaksi. Jos haluat hifistellä, ja alusta asti vääntää itse niin gnocchit kuin pestonkin, nostan suoritukselle hattua ja toivotan oikein maittavaa ruokahalua! Vinkkivitonen; jos haluat piirakkaan lisää täyteläisyyttä, lisää täytteeseen purkillinen ruoka & dippi koskenlaskijaa. Kokeile myös punaista pestoa vihreän sijaan.

Pohja;
2 dl grahamjauhoja
1 dl durumjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
2 tl pizzamaustetta
ripaus suolaa
100 g voita tai margariinia

Täyte;
1 pieni (n. 200 g) kesäkurpitsa
1/2 nippua kevätsipulia
noin 350 g perunagnoccheja
1/2 prk (vihreää) pestoa
1-2 dl grana padanoa (tai muuta voimakasta juustoa) hienoksi raastettuna

Lisäksi;
oliiviöljyä piirakkavuoan voiteluun ja pannulle kasvisten kuullottamiseen

Valmista ensin piirakkapohja. Sekoita jauhot ja mausteet keskenään kulhossa. Nypi voi ja muovaa taikinaksi, mutta älä vaivaa. Jos taikina tuntuu liian löysältä, lisää ruokalusikallinen vettä. Voitele piirakkavuoka oliiviöljyllä. Taputtele taikina vuokaan tasaisesti. Laita jääkaappiin lepäämään noin puoleksi tunniksi.

Taikinan levätessä valmista täyte. Huuhtele ja kuivaa kesäkurpitsa huolellisesti. Pilko kesäkurpitsa ja kevätsipuli pieniksi paloiksi. Laita hieman oliiviöljyä paistinpannulle, kuullota kasviksia keskilämmöllä muutama minuutti, jotta enimmät nesteet haihtuvat. Lisää gnocchit kasvisten joukkoon, sekoittele hetki ja anna jäähtyä. Sekoita pesto jäähtyneeseen kasvis-gnocchi-seokseen.

Gnocchipiirakka paistuu kauniin kypsäksi noin puolessa tunnissa

Ota piirakkapohja jääkaapista. Pistele haarukalla muutama reikä pohjaan. Levitä täyte pohjalle. Ripottele päälle juustoraaste. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja pinta saanut kauniin ruskean värin. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoa salaatin kera.

gnocchipiirakka pestolla
Kyllä tätä nälkäänsä popsii. Ei muuten kannata yrittää leikata juuri uunista otettuna, tai murenee. Kun piirakka on saanut rauhassa jäähtyä ja asettua, on leikkuujälkikin kaunista.

Sellaisten ajatusten siivittämänä tähän piirakkaan. Ai millaisten? Vilkaise blogin puolelta. Ehkä se sieltä selviää tai sitten ei.