Juustopiirakka

Yksinkertaista, täyttävää ja herkullista; juustopiirakka sopii moneen tarjoiluun. Tämä versio on supernopea ja helppo valmistaa, tuli sitten yllätysvieraita tai iltapalanälkä.

Omaan piirakkamakuun sopivan variaation saa lempijuustojen yhdistelystä. Mikäli käytät voimakkaan makuisia juustoja, jätä savupaprikamauste pois; eipä se sieltä maistuisi kuitenkaan. Miedompien juustojen kanssa mauste kuitenkin toimii, tuoden lämmintä aromia. Pohjaan käytin oliiviöljyä, mutta jos kaipaat tuhdimpaa suutuntumaa, korvaa öljy voilla (100 g riittää).

Pohja;
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl grahamjauhoja
ripaus suolaa
3/4 dl mietoa ruokaöljyä (oliivi, rypsi)
1 – 2 rkl kylmää vettä

Täyte;
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
1/2 tl savupaprikaa
ripaus mustapippuria
100 g cheddaria
50 g parmesaania

Lisäksi;
rucolaa, miniluumutomaatteja, tummaa balsamicokastiketta

Valmista ensin pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin. Lisää oliiviöljy, sekoita taikinaksi. Jos taikina on liian kuivaa, lisää vettä ruokalusikallinen tai pari. Painele taikina huolellisesti voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 24 cm). Laita piirakkavuoka hetkeksi jääkaappiin.

Täytettä varten raasta juustot (raaste saa olla karkeahkoa). Riko kananmunien rakenne. Lisää ruokakerma ja mausteet, sekoita hyvin. Lisää seokseen juustoraasteet, sekoita.

Pistele haarukalla piirakkapohjaan muutamia reikiä. Kaada täyte pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Paista juustopiirakka 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia, kunnes piirakka on saanut kauniin kullanruskean värin. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Tarjoile piirakka halkaistujen miniluumutomaattien ja rucolan kera. Valuta päälle hieman tummaa balsamicokastiketta.

juustopiirakka ja rucola-miniluumutomaattisalaatti balsamicolla
Ihana iltapala. Tai lounas. Tai välipala. Tai lohtuherkku.

Semmoinen helppo herkku tällä kertaa. Blogin puolelta voi käydä vilkaisemassa tuoreimmat hajatelmat!