Pohja;
100 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl ruisjauhoja
1 – 1,5 dl raastettua grana padanoa (tai parmesaania)
ripaus rouhittua mustapippuria
1 rkl kylmää vettä
Täyte;
1 l kantarelleja
1 pkt pekonia
nippu kevätsipulia tai 1 iso sipuli
ruukku tuoretta timjamia
ripaus mustapippurirouhetta
1 – 1,5 dl raastettua grana padanoa
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
Valmista pohja ensin. Sekoita jauhot ja mustapipuri, nypi voi joukkoon. Lisää grana padano, sekoita taikina. Lisää lopuksi tilkka vettä, pyöräytä taikina palloksi ja laita kelmun sisälle lepäämään jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
Täytettä varten puhdista kantarellit, pilko pieniksi paloiksi ja paista miedolla lämmöllä paistinpannulla, kunnes nestettä ei irtoa. Siirrä sienet hetkeksi pois pannulta. Kuutioi pekoni, ja paista pannulla rapeaksi. Pilko sipuli, lisää se sienten kera pekonin joukkoon ja paista hetki. Mausta mustapippurilla sekä pieneksi hakatulla timjamilla (älä säikähdä tuoreyrtin voimakasta tuoksua tai määrää, se ei maistu valmiissa tuotoksessa niin vahvasti kuin voisi kuvitella).

Kauli tai painele taikina piirakkavuokaan. Huom! Jos teet piirakan korkeaan vuokaan (halkaisija 20 cm, kuva alla), laita reunojen tueksi esim. leivinpaperi ja kypsentämätöntä riisiä muodon säilyttämiseksi, ja esipaista pohjaa kymmenisen minuuttia. Levitä sieni-pekoni-sipuliseos pohjalle, ripottele päälle raastettu grana padano. Vatkaa sekaisin ruokakerma & munat, ja kaada seos tasaisesti piirakan päälle.
Paista piirakkaa 200 asteisen uunin keskitasolla 20 – 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea ja reunat kypsät. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Vastaavia reseptejä on netti pullollaan, toivottavasti tämä versio oli kokeilemisen arvoinen! Jos ihmetyttää, miksi sieni ei saa sienipiirakassa maistua, löytyy selitys blogistani. Ylimääräistä suolaa ei todellakaan tarvitse lisätä, juustossa ja pekonissa on sitä jo yllin kyllin.