Kasvis-jauhelihapiirakka

Kylmän säätyypin vallitessa on melkoisen mukavaa popsia runsaammanpuoleista piirakkaa. Tämä juustoinen kasvis-jauhelihapiirakka auttaa pitämään luut piilossa pahimpien pakkasten paukkuessa. Toimii myös erinomaisena lohturuokana.

Piirakkaa ei ole pilattu ylimaustamisella, joten jos tuntuu siltä että pieni lisäpotku on tarpeen, lisää kaikin mokomin täytteeseen vaikka chiliä. Ja jottei menisi ihan överiksi, pohjataikina on kevennetty kasvimargariinilla. Ken kaipaa lisäevästä sisäisen villapaidan vaikutusten tehostamiseksi, käyttäköön kaikin mokomin ehtaa voita.

Pohja:
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl ruisjauhoja
1/2 tl suolaa
125 g margariinia

Täyte;
250 g jauhelihaa
1 pss (250 g) kasvissuikaleita (pakaste)
1 prk (250 g) Koskenlaskija maustamaton juustokastike
rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa

Lisäksi;
nokare margariinia vuoan voiteluun
kourallinen juustoraastetta piirakan pinnalle

Valmista ensin pohjataikina. Sekoita jauhot ja suola keskenään, lisää margariini. Sekoita taikinaksi, mutta älä vaivaa. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin lepäämään vähintään puoleksi tunniksi.

Tee täyte. Aloita ruskistamalla ja kypsentämällä jauheliha paistinpannulla. Laita kypsä jauheliha hetkeksi astiaan. Kypsennä sitten kasvissuikaleet, anna niiden saada hieman väriä. Siirrä pannu pois liedeltä ja lisää jauheliha kasvisten joukkoon. Mausta mustapippurilla ja ripauksella suolaa, sekoita hyvin ja anna jäähtyä.

Voitele piirakkavuoka huolellisesti. Levitä taikina tasaisesti vuokaan. Sekoita juustokastike täytteeseen, ja levitä täyte pohjan päälle. Ripottele juustoraastetta piirakan pinnalle.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 30-35 minuuttia. Kasvis-jauhelihapiirakka on valmis, kun se on saanut reunoihin ja pintaan kauniin kullanruskean värin. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

kasvis-jauhelihapiirakka
Helppo ja herkullinen. Ei muuta lisättävää tähän.

Sisäistä villapaitaansa voi toki kohentaa muutoinkin kuin syömällä tätä piirakkaa. Mutta miten? Sen voit selvittää blogista!