Korvapuustipiirakka

Taikina;
2,5 dl maitoa
25 g tuorehiivaa
0,5 tl suolaa
1 dl sokeria
0,5 rkl kardemummaa
1 kananmuna -> ota ruokalusikallinen sivuun voitelua varten!
n. 7,5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
75 g voita (sulatettuna)

Täyte;
100 g huoneenlämpöistä voita
1,5 dl fariinisokeria
3 rkl kanelia

Valmista ensin pullataikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon, lisää sokeri, mausteet, ja kananmuna (muista ottaa sivuun noin ruokalusikallinen) ja sekoita. Alusta taikina, lisää voi loppuvaiheessa. Mikäli sulatat voin, se on helpompi sekoittaa taikinaan. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa.

Tee seuraavaksi täyte. Sekoita huoneenlämpöinen voi, fariinisokeri ja kaneli keskenään tasaiseksi massaksi. Mikäli olet kaneliaddikti kuten minä, lisää sitä vielä ylimääräinen ruokalusikallinen. Ja täytemäärän voi tehdä 1,5 kertaisena, vinkki mössöaddikteille!

Voitele piirakkavuoka. Jaa kohonnut taikina viiteen osaan, joista yksi on hieman isompi kuin muut. Kaulitse jauhoitetulla alustalla suurimmasta palasta pyöreä pohjalevy. Taputtele se vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä täytettä pohjalle (voit jakaa täytteen neljään osaan, jolloin jokaiseen väliin tulee yhtä paljon). Kaulitse sitten seuraava taikinapala pyöreäksi, laita se vuokaan, ja levitä täytettä päälle. Toista tämä vielä kahden muun ”välilevyn” kohdalla. Kaulitse kansilevy, nipistä reunat kiinni toisiinsa. Voitele munalla, koristele halutessasi kanelilla ja raesokerilla.

Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla 20-25 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea ja reunat irtoavat vuoasta. Anna jäähtyä hetken ajan ennen tarjoilua. Piirakka säilyy mehevänä seuraavaan päiväänkin.

Jäi vähän taikinaa yli, joten tein tommoset poikkitaiteelliset koristelut päälle.

Korvatillikat onkin sit asiat erikseen, lue lisää blogista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *