Limoncellopiirakka

Raikkaan kevään kunniaksi voi leipoa vaikka samanmoisen piirakan, ja sitä tämä limoncellopiirakka todellakin on! Piirakkatäytteenä on paistonkestävää sitrunakreemiä, joka sointuu loistavasti päälle pursotettavan, kermaisen ja aidolla limoncellolla maustetun mascarponevaahdon (hox! Mascarponea saa nykyään kotimaisena tuotantonakin!) kanssa. Reseptiin likööriä on laitettu reilulla kädellä; vähennä määrää, jos et ole kyseisen alkoholin ystävä!

Huom! Koska limoncello tulee mausteeksi sellaisenaan, piirakka ei sovi perheen pienimmille. Vaihtoehtoisesti voit kiehauttaa likööristä alkoholin pois, tai sitten maustaa mascarponevaahdon sitruunamehulla.

Ylistyssanat ansaitsee myös itse piirakkataikina. Mantelijauheen ja kananmunanvalkuaisen ansiosta koostumus on rapea, mutta kuitenkin purutuntumaltaan ihanan nahkean, vähän kuin cookieissa.

Pohja:
1 dl ruokokidesokeria
1 pss (80 g / n. 2 dl) mantelijauhetta
2 dl vehnäjauhoja
100 g voita
1 kananmunanvalkuainen

Täyte;
1 prk (200 g) paistonkestävää sitruunakreemiä

Päällys;
2 dl vispikermaa
1 prk (200 g) mascarponea
n. 2 rkl tomusokeria
1/2 dl limoncelloa

Lisäksi;
nokare voita piirakkavuoan voiteluun

Valmista ensin piirakkataikina. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Nypi voi joukkoon. Lisää kananmunanvalkuiainen ja sekoita taikinaksi. Voitele piirakkavuoka huolellisesti, ja taputtele taikina tasaisesti vuokaan. Laita hetkeksi jääkaappiin.

Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Ota piirakka jääkaapista, ja levitä sitruunakreemi pohjalle. Paista keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes piirakka on saanut kauniin värin. Anna jäähtyä täysin.

Kun limoncellopiirakka jäähtyy, on hyvä hetki tehdä täyte valmiiksi

Laita vispikerma, mascarpone ja tomusokeri kulhoon. Vatkaa kiinteäksi vaahdoksi. Lisää limoncello ja sekoita se erittäin hyvin vaahdon joukkoon.

Lusikoi mascarponevaahto pursotinpussiin. Pursota jäähtyneen piirakan päälle. Laita limoncellopiirakka (huolellisesti peitettynä, ettei ota makuja) jääkaappiin tekeytymään vähintään pariksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivään. Tarjoa esimerkiksi jälkiruokana limoncelloliköörin kera.

limoncellopiirakka
Jos pidät sitruunoista ja kirpeistä makuelämyksistä, tämä limoncellopiirakka on todellakin sinua varten! Herkkua!

Olipas hyvää! ja mitä muuta hyvää? Hyvää on ainakin se, että aitoa mieskauneutta on tänä keväänä ollut kannikkakaupalla näkyvissä. Vilkaise vaikka blogista johdanto aiheeseen.