Makeat pikkupiiraat

Joskus tulee lyhyen varoitusajan tarjottaville tarvetta. Nämä nopeat, makeat pikkupiiraat syntyvät sui sait sukkelaan, ja ovat helposti muunneltavissa sen mukaan, mitä kaappien kätköissä sattuukaan olemaan. Etenkin joulukuussa pikkupiiraiden oleellisinta ainesosaa, eli torttutaikinaa, löytynee lähes jokaisen pakastimesta; täytteet voikin sitten valita mitä milloinkin -periaatteella.

Tässä tapauksessa täytteeksi bongautui purkillinen säilykemangoa, joka toimi oikein kivasti. Uskoisin muidenkin säilykehedelmien ajavan asiansa. Kuorrutteeksi tuli jämät mascarponesta, kermasta ja suklaasta, mutta nuo piiraset toimivat ilman ylimääräistä päällystäkin. Toki kannattaa kokeilla esimerkiksi vaniljakastiketta lisäkkeenä, jos sellaista sattuu olemaan. Jos teet reseptin mukaan, piiraita tulee 12 kappaletta. Eli juuri sopivasti muffinipellille.

Pikkupiiraat;
4 kpl torttutaikinalevyjä
1 tlk (425/225 g) säilykemangoa (tai muuta säilykehedelmää)
nokare voita muffinipellin voiteluun

Kuorrutus;
1/2 prk (125 g) mascarponea
1/2 prk (1 dl) kuohukermaa
n. 100 g suklaata

(koristeeksi esim. strösseliä, suklaarouhetta tms.)

Ota torttutaikinalevyt sulamaan. Leikkaa levyt kolmeen osaan. Voitele muffinipellin kolot huolellisesti. Kauli tai levitä torttutaikinapalat pellin koloihin sopiviksi, ja settele ne huolellisesti. Töki haarukalla taikinan pohjaan muutamia reikiä siten, ettei haarukka mene peltiin asti, liiallisen kohoamisen estämiseksi.

Valuta säilykemangot. Pilko pieniksi kuutioiksi. Asettele mangokuutiot piiraiden päälle. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes pikkupiiraat ovat kypsiä ja saaneet kauniin värin pintaansa. Anna jäähtyä, ja irrota piiraat varovasti muffinipellistä.

makeat pikkupiiraat
Maistuis ihan tällaisenaankin.

Makeat pikkupiiraat saavat vielä moussea päällensä

Valmista halutessasi suklaamousse; sulata suklaa ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Notkista mascarpone pienessä kulhossa. Vatkaa suklaa vähitellen mascarponen sekaan. Huom. Varmista, ettei mascarpone ole liian kylmää. Muuten suklaa kokkaroituu.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää se suklaa-mascarponeseokseen vähitellen, ilmavasti nostellen. Sekoita varovasti mutta huolellisesti. Pursota tai lusikoi mousse piiraiden päälle. Koristele halutessasi vaikkapa strösselillä. Tarjoile hyvän kahvin tai teen kera.

makeat pikkupiiraat
Melko ylellistä ja makeaa! Mutta taatusti maistuvaa. Henkilökohtaisesti tykkäsin itse enemmän ilman kuorrutetta olevista, sillä tuo mousse on melko tuhtia tavaraa.

Makeat pikkupiiraat olivat varsin nopeat tekaista. Se on ihan kiva asia silloin, kun pannu on kuumana. Lue toki lisää ylikuumenemisesta blogin puolelta!