Mantelinen puolukkapiirakka

Pohja;
100 g voita
1 dl ruokokidesokeria
1 kananmuna
1 dl mantelijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl maitoa

Täyte;
5 dl (tuoreita) puolukoita
(ripaus sokeria, jos haluat makeamman version)

Päälle;
75 g mantelimassaa
1 dl mantelirouhetta
1 dl mantelilastuja

Vaahdota voi ja ruokokidesokeri, lisää muna. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää ja sekoita ne taikinaan, samoin maito. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan. Ripottele puolukat (ja sokeri, jos niin tahdot) päälle tasaisesti, ja esipaista 200 asteisen uunin alaosassa noin 15 minuuttia.

Huom! Mikäli käytät pakastepuolukoita, sekoita niihin peruna- tai maissijauhoja 1-2 rkl vettymisen estämiseksi. Pro-tip; upgreidaa piirakka entistä mehevämmäksi ja mantelisemmaksi laittamalla puolukoiden väliin mantelimassaa nokareina (noin 50 g riittää).

Sekoita mantelimassa, -rouhe sekä -lastut käsin sekaisin. Seoksen kuuluu olla kokkareista.

Ripottele mantelimassa-rouhe-lastu -seos esipaistetun piirakan päälle. Paista vielä noin 10 minuuttia, kunnes reunat ja päällys ovat kauniin ruskeat. Anna jäähtyä. Maistuu mehevälle myös seuraavana päivänä.

Ja näin siinä käy, mikäli et malta antaa piirakan jäähtyä… Eli jos haluat kauniita, kasassa kestäviä & kuvauksellisia paloja, pidä näppisi erossa piirakasta!

Tämä resepti ei mielestäni enempää sokeria kaipaa, sillä mantelimassa tuo makeutta ja aromia yllin kyllin. Jos haluaa lisätä jotain extraa, niin vaniljalla maustettu, vaahdotettu vispikerma toimii hyvin.

Miksi puolukkapäivät ovat parhaita (siis piirakan leipomisen lisäksi)? Lue blogista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.