Metukkapiirakka homejuustolla

Ihan ei osu omaan makumaailmaan tämä metukkapiirakka, koska siinä yhdistyvät kaksi all-time-inhokkimakua, eli homejuusto ja meetvursti. Mutta ei anneta sen estää, sillä moni muu ihastuu kyllä ikihyviksi tähän pikanttiin piirakkaan – testattu on!

Metukkapiirakka on siitä näppärä tehdä, että pilkkominen ja murustelu on minimoitu käyttämällä valmiiksi paloiteltua meetvurstisuikaletta ja sinihomejuustomurua. Kaapissa sattui vielä olemaan valmiiksi maustettu purkillinen kermaviiliä, joten lisämausteeksi riitti mustapippurirouhe. Ei ehkä kustannustehokkain ratkaisu, mutta toimii loistavasti etenkin yllätysvieraiden kohdalla.

Pohja;
1 pss (70 g) perunahiutaleita
1 dl hienoja ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
125 g voita

Täyte;
1 pss (150 g) meetvurstisuikaleita
1/2 pss murennettua sinihomejuustoa
1/2 punasipuli
2 kananmunaa
1 prk (200 g) kermaviiliä
n. 1 tl mustapippurirouhetta

Lisäksi hieman ruokaöljyä piirakkavuoan voiteluun

Valmista ensin piirakkapohja. Sekoita kuivat aineet huolellisesti keskenään. Nypi voi sekaan ja muotoile taikinaksi. Öljyä piirakkavuoka huolellisesti (esim. oliiviöljyllä). Taputtele taikina vuokaan, tasaisesti niin reunoille kuin pohjalle. Laita piirakkapohja lepäämään jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

Viipaloi puolikas punasipuli. Vatkaa kananmunien rakenne rikki, lisää kermaviili ja mustapippurirouhe, sekoita huolellisesti.

Ota piirakkapohja jääkaapista. Levitä päälle meetvurstisuikaleet, sinihomejuustomuru ja punasipuliviipaleet. Kaada pinnalle kermaviili-kananmunaseos.

Paista metukkapiirakka 225-asteisen uunin keskitasolla, noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

metukkapiirakka
Hyvin teki metukkapiirakka kauppansa. Kunhan kohderyhmä on oikea, niin mikä ettei!

Semmoinen piirakka tällä kertaa. Eikä sen suurempaa suhmurointia siihen liittyen. Valitettavasti kaikenlaista suhmurointia kyllä esiintyy tässä maailmassa. Ja paljon. Eräästä aiheeseen liittyvästä hajatelmasta voit lukaista blogin puolelta.