Mökkipiirakka

Kesällä ei stressata piirakkaleivonnankaan suhteen. Kunhan valmistuu nopeasti, maistuu hyvältä ja siirtää nälkätuntemukset kauemmas. Siispä mökkipiirakka, joka syntyy käsillä olevista aineksista, lähes ilman tiskiä! Ainoa väline, jota ilman piirakkaa ei tule, on sähköuuni. Tai jokin uuni, jossa lämpötila kestää tasaisena paiston ajan.

Tähän versioon laitoin edelliseltä aterialta ylijääneitä, keitettyjä uusia perunoita, joita ei tarvitse kuoria. Lisäksi pari pökälettä chorizon grillimakkaraversiota, hieman kesäsipulia ja paprikaa. Piirakkapohjan virkaa toimitti iso levy lehtitaikinaa, ja rasiallinen tuorejuustoa sitoi piirakan yhteen. Ihanaa vaivattomuutta, kannattaa kokeilla! Ja ainekset tietysti oman kaapin sisällön mukaan; mökkipiirakka taipuu moneksi.

Pohja:
1 kpl (600 g) iso lehtitaikinalevy

Täyte:
1 rs (200 g) valkosipulituorejuustoa
keitettyjä, jäähtyneitä uusia perunoita (esim. edellispäivältä ylijääneitä)
2-3 kesäsipulia
paprikaa (käytin muutaman padron-grillipaprikan)
2 kpl chorizo-grillimakkaraa

Sulata lehtitaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kaulitse tai taputtele käsin levy noin puolta isommaksi, lähes uunipellin kokoiseksi. Halutessasi voit tehdä veitsellä viillot noin parin sentin päähän reunoista, jolloin saat piirakkaan reunat Älä viillä irti. Töki piirakan keskelle muutama reikä, niin pohja ei kohoa liikaa. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

mökkipiirakka pohja
Reunukset eivät pakolliset. Mutta muutama reikä liikakohoamisen estämsieksi kyllä. Eikä ole pohjan muodon täsmällisyyden suhteen niin justiinsa!

Pohjan paistuessa viipaloi täyteainekset; sipulit, chorizot, perunat ja paprikat. Määrät oman maun ja saatavuuden mukaan. Iso, laakea lautasellinen kun on täynnä, täytettä on riittävästi. Notkista tuorejuusto omassa rasiassaan.

mökkipiirakka, täytteet
Suunnilleen tämän verran täytettä uppoaa piirakkaan.

Ota esipaistettu piirakkapohja uunista. Levitä tuorejuusto pohjalle, ja sen päälle täyteainekset tasaisesti ripotellen. Paista piirakka kypsäksi, noin 20-30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Maistuu hyvälle myös kylmänä seuraavana päivänä.

mökkipiirakka
Sopii mainiosti vaikkapa juhannuksen dagen efter-fiiliksiin…

Semmoista tällä kertaa. Mikään pakkohan ei ole kauniina kesäpäivänä kahlita itseään keittiöön mökkeillessäkään. Eräänlaista vapautta sekin. Mistäs muualta sitä vapautta voisi löytää edes hetkeksi? Blogista vinkkiä!