Tämän reseptin olen jossain vaiheessa saanut äidiltäni, joka puolestaan on sen saanut siskoltaan (ja sitä en tiedä, mistä hän sen on löytänyt). Muhkea marjapiirakka on nimensä veroinen, ja sopii kahvipöydän herkuksi oikein mainiosti. Reseptiikassa ei ole säästelty rasvan tai sokerin suhteen, joten happamatkin marjat sopivat tähän piirakkaan oikein hyvin. Lisäksi piirakka on nopea ja erittäin helppo valmistaa.
Tämän reseptin marjapiirakka paistettiin 24×24 cm vuoassa, mutta jos haluat pellillisen piirakkaa, tuplaa ainekset. Silloin siitä riittää reilusti tarjottavaa isommallekin porukalle. Paistoaika uunipellilliseen piirakkaa on noin 40 minuuttia.
Taikina;
175 g voita (tai margariinia)
3 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
n. 5 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl maitoa
Pinnalle;
noin 5 dl marjoja, esim. puolukoita, herukoita, mustikoita…
tomusokeria
Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Mittaa ja sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään.
Vaahdota kananmunat ja sokerit. Lisää jäähtynyt rasva, sekoita. Lisää jauho-leivinjauheseos ja maito vuorotellen taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan. Ripottele marjat piirakan päälle. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia. Anna jähtyä. Koristele marjapiirakka hunnuttamalla hieman tomusokeria sen päälle.

Jos muhkea marjapiirakka ei aiheuta kiitollisuuden tunteita, niin ei sitten mikään. Kiitollisuutta on hyvä tuntea päivittäin, edes jostakin. Lukaise aiheesta lisää blogin puolelta.