Muupiirakka

Aina ei tarvitse pistää lihaa piirakkaan. Hyvä vastine arkikeittiön suosikille, jauhelihalle, on muujauhis. Tee siis vaihteeksi Muupiirakka! Maistuu sekasyöjillekin. Lisään piirakkatäytteeseen viskataan vielä ronskisti kasviksia ja maustellaan makuhermoja kutkuttavaksi, niin johan maittaa.

Ja koska kesä, sekä yllätyshelle, niin eipä paljon huvita kökkiä keittiössä. Oikaise pois hyvällä omalla tunnolla, ja käy pakastealtaasta valmis piirakkapohja. Pääsee nopeammin syömään ja jälleen ulos nauttimaan kesäkeleistä.

1 pkt (400 g) suolainen piirakkapohjataikina

Täyte;
1 pkt (280 g) Muu jauhista
1 kesäkurpitsa
1 punasipuli
2 tomaattia
nippu basilikaa
1/2 prk punaista pestoa
1 tl mustapippurirouhetta
ripaus chilihiutaleita
1 tl suolaa
pari kourallista juustoraastetta

Sulata piirakkataikina. Taputtele tasaisesti piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 28 cm).

Pese ja pilko kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna punasipuli. Pese ja kuutioi tomaatit. Hienonna basilika.

Ruskista muujauhis molemmilta puolilta, pilko paistinlastalla pienemmiksi paloiksi. Lisää kesäkurpitsa, jatka ruskistamista, kunnes molemmat ovat saaneet lisää väriä. Lisää punasipuli, sekoittele. Lisää viimeisenä kuutioidut tomaatit, sekoita hyvin.

Lisää mustapippurirouhe, suola, punainen pesto ja chilihiutaleet muujauhis-kasvisseokseen. Lisää viimeiseksi baslika. Sekoita huolellisesti.

Kaada seos piirakkapohjan päälle, levitä tasaisesti. Ripottele juustoraaste piirakan pinnalle.

Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Valmis muupiirakka on saanut kauniin kullanruskean värin. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Muupiirakka
Ai että! Muupiirakka on niin hyvää!

Pikapiirakka on välillä tarpeen. Koska joskus aikaa ei vain ole pidemmän kaavan mukaiseen leivontaan. Tai aivoja. Aivotyöskentely kun ei aina luonnistu. Blogin puolella lisää ajatuksia aiheesta.