Nachopiiras

Ai caramba! Nyt iski nachon nälkä! Nachopiiras hoitelee tämän akuutin puutteen; tee niin tulista kuin tykkäät. Poltetta voi kätevästi lisätä valitsemalla tulisemman salsaversion, tai lisäämällä täytteeseen jalapenoa tai chiliä. Piiraan mehevyyttä lisää täyteläinen cheddar juustokastike – mikäli olet tuotteen ylin ystävä, laita toki vaikka koko purkillinen. Piiraan kruunaa rapean rouskuva maissilastupäällys.

Pohja;
3 dl grahamjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl maissitärkkelystä
1 tl savupaparikajauhetta
1/2 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl oliiviöljyä
1/2 dl kuumaa vettä

Täyte;
n. 250 g jauhelihaa
1 sipuli
1 prk (380/230 g) kidneypapuja
1 prk (n. 260 g) salsapurkki
(jalapenoa, chiliä)
mustapippurirouhetta
ripaus suolaa

Päälle;
1/2 tlk cheddar juustokastiketta
maissilastuja
juustoraastetta

Valmista ensin täyte. Ruskista pasitinpannulla jauheliha, lisää sipuli (ja halutessasi jalapeno tai chili). Lisää kidneypavut ja salsa. Sekoita, mausta mustapippurilla ja suolalla. Sulje liedestä virta ja jätä täyte jäähtymään.

Taikinaa varten sekoita kaikki kuivat aineet hyvin keskenään sekaisin. Lisää oliiviöljy ja sekoita. Kaada kuuma vesi taikinan joukkoon, ja sekoita kiinteähköksi taikinaksi. Mikäli taikina tuntuu liian murumaiselta, lisää hieman vettä.

Nachopiiras saa pintaansa rapean, juustoisen kuoren

Taputtele taikina oliiviöljyllä voideltuun piirakkavuokaan. Levitä täyte tasaisesti pohjan päälle. Murenna maissilastuja pari kourallista täytteen päälle. Valuta juustokastike maissilastujen päälle. Ripottele pinnalle hieman juustoraastetta.

Paista piirasta uunin keskitasolla 200°C:ssa noin 25-30 minuuttia. Voit peittää piiraan paistamisen loppuvaiheessa, mikäli pinta alkaa saada liikaa väriä. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Raikas salaatti sopii oikein hyvin piiraan kaveriksi.

nachopiiras
Mehevää. Rapeaa. Herkullista. Maistuis varmaan sullekin?

Tässä piiraassa ei maussa säästelty. Mutta missä sitten voi – tai kannattaa – säästää? Lukaise blogi, jossa tämänkertaisena pohdiskelun aiheena sniiduilu.