Palsternakka-porkkanapiirakka

Pohja;
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua muskottipähkinää
1 keitetty jauhoinen peruna
1 keitetty palsternakka
50 g voita

Täyte;
200 g tuorejuustoa (maustamaton tai esim. ruohosipulin makuinen)
1 dl ranskankermaa
2 kananmunaa

Päälle;
n. 500 g porkkanaa ja palsternakkaa
½ tl mustapippurirouhetta
ripaus kuivattua timjamia
loraus rypsiöljyä (tai oliiviöljyä tms.)

Valmista ensin piirakan päälle kasvikset. Pese ja kuori (tarvittaessa) porkkanat ja palsternakat, paloittele ne haluamasi mallisiksi paloiksi. Sekoita ne kulhossa öljyn ja mausteiden kanssa. Levitä uunipannulle ja paahda 200 °C uunissa 10–15 minuuttia, älä ylikypsennä. Anna jäähtyä.

Tee sitten pohja. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja muskottipähkinä. Muussaa keitetty peruna ja palsternakka (vaikka haarukalla), lisää jauhoihin ja sekoita hyvin. Nypi voi joukkoon, muotoile palloksi, ja anna taikinan levätä hetki kylmässä.

Notkista tuorejuusto, lisää ranskankerma ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi massaksi. Huom! Jos käytät maustamatonta tuorejuustoa, voit lisätä mausteeksi esimerkiksi ripauksen timjamia ja muskottipähkinää.

Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Kaada täyte taikinan päälle, ja asettele paahdetut porkkanat ja palsternakat niin taiteellisesti kuin osaat. (Jos haluat, jätä muutama palsternakka ja porkkana koristeeksi.) Paista piirakkaa 200 °C uunissa 25-30 minuuttia. Tarjoa hieman jäähtyneenä.

Kuten kuvasta näkyy, itsekasvattamani palsternakat ja porkkanat olivat miniatyyrikamaa… Mutta makuhan se ratkaisee!

Jos mietit mistä tämä piirakka sai inspiraationsa, lue täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *