Paprikapiirakka

Jos kauppareissulla, heviosaston runsaudensarvessa, sattuu bongaamaan mahtavan houkuttelevia paprikoita, nappaa ne mukaan! Paprikapiirakka maistuu niin talvella kuin kesällä, kunhan vain pääraaka-aine on kunnossa. Paprikan kohdalla näin usein on. Tähän piirakkaan käytin makeita suippopaprikoita, koska niissä oli sesonki meneillään.

Tämän piirakan valmistus ei ole vaikeaa, joskin useampi työvaihe reseptiin sisältyy. Mutta työvaiheet voi tehdä limittäin, ja lopputulos maksaa vaivan, sillä paahteisen paprikan makua on vaikea vastustaa. Lisäpotkua piirakkaan tuo habanero. Sen voi kuitenkin jättää vallan mainiosti pois, jos tuntuu ettei vatsahapot kestä tulisempaa meininkiä. Myöskään testipiirakan täytteeseen käyttämäni ranskankerma ei ole välttämätön. Se tuo toki lisää pehmeyttä ja taittaa habaneron tulisuutta, mutta ilmankin pärjää. Cashewpähkinärouhetta älä sen sijaan hylkää, sillä se sopii upeasti paprikan kanssa.

Pohja;
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl grahamjauhoja
1/2 tl suolaa
1 tl savupaprikajauhetta
3/4 dl oliiviöljyä
(1 rkl vettä)

Täyte;
n. 500 g (suippo)paprikaa
ripaus mustapippurirouhetta
200 g tuorejuustoa, paahdettu paprika
(1 prk / 150 g ranskankermaa)
habaneroa oman maun mukaan
1 1/2 dl cashewpähkinöitä

Lisäksi;
oliiviöljyä vuokaan ja paprikoiden paahtamiseen

Aloita paprikoiden valmistelusta. Pese ne huolellisesti, poista siemenet ja kannat, paloittele. Laita paprikapalat uunipannulle, lorauta hieman oliiviöljyä ja sekoita. Ripottele mustapippurirouhetta päälle. Paahda 220-asteisessa uunissa noin kymmenisen minuuttia, niin että paprikat saavat hieman väriä ja enin neste irtoaa. ota uunista ja anna jäähtyä.

Paprikoiden paahtuessa valmista piirakkataikina. Sekoita jauhot ja mausteet kulhossa. Lisää oliiviöljy, sekoita huolellisesti taikinaksi. Jos taikina vaikuttaa liian kuivalta, lisää ruokalusikallinen vettä.

Voitele piirakkavuoka oliiviöljyllä. Taputtele taikina vuokaan tasaisesti. Esipaista pohjaa 220-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Piirakkapohjan paistuessa valmistele täyteseos. Notkista tuorejuusto (ja ranskankerma, jos aiot sitä käyttää) kulhossa. Hienonna habanero, lisää se tuorejuustoon. Sekoita erittäin huolellisesti. Rouhi cashewpähkinät.

Paprikapiirakka on kohta valmis…

Ota esipaistettu pohja uunista. Levitä tuorejuustoseos pohjalle. Ripottele täytteen päälle noin kolmasosa cashewpähkinärouheesta. Asettele sitten paprikapalat. Ripottele loput pähkinärouhe piirakan päälle. Jatka paistamista vielä noin 15 minuutin ajan, kunnes pähkinät saavat hieman väriä, ja pohja on kypsentynyt. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

paprikapiirakka
Paprikapiirakka maistuu hyvälle myös kylmänä.

Tähän loppuun vielä pieni huomio: koska piirakkapohjaan on käytetty oliiviöljyä, on se erittäin murenevaa juuri uunista otettuna. Jos haluat saada kauniita piirakkapaloja, älä leikkaa lämpimänä!

Blogin puolella onkin sitten tällä kertaa tarjolla jotain aivan muuta kuin paprikapiirakkaa. Käy toki vilkaisemassa, jos uskallat!