Pellillinen kinkkupiirakkaa

Mitäs tänään syötäisiin? Pellillinen kinkkupiirakkaa! Miksipä ei; kaikkien lihaa syövien ihmisolentojen ruokaklassikko, joka pitää pintansa vuodesta toiseen. Joten kyllähän nyt Piirakkapäiväkin sellaisen leipoo.

Pohjan rapeus syntyy oliiviöljystä, maku aidosta voista. Tässä piirakassa yhdistyvät tutut perusmaut, joita voi sorvata omien mieltymystensä mukaan. Tai sitten periaatteella mitä kaapista löytyy. Mikä on oma variaatiosi?

Pohja;
2 dl grahamjauhoja
2,5 dl vehnäjauhoja
3/4 dl oliiviöljyä (muukin ruokaöljy käy)
125 g voita
1 pss (150 g) juustoraastetta (esimerkiksi sinileima emmental)

Täyte;
250 g palvirouhetta (tai kinkkusuikaleita)
1 makea suippopaprika
nippu kevätsipulia

Päälle;
1 rasia ruohosipulituorejuustoa
4 dl ruokakermaa
3 kananmunaa
mustapippuria
paprikajauhetta
1 pss (150 g) juustoraastetta

Tee pohja ensin. Sekoita jauhot keskenään, lisää oliiviöljy ja sekoita. Nypi voi joukkoon. Lisää viimeisenä juustoraaste. Taputtele tai kaulitse taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. (Itse kaulitsin taikinan kahden leivinpaperin välissä sopivan kokoiseksi.)

Täytettä varten pese paprika, poista siemenet ja paloittele. Huuhtele kevätsipulit, viipaloi pieniksi paloiksi. Ripottele kinkkusuikaleet (tai -rouhe), paprika- ja kevätsipulipalat tasaisesti taikinapohjan päälle.

Notkista tuorejuusto kulhossa. Lisää kananmunat, ruokakerma ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele juustoraaste pinnalle. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasossa noin 35 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin ruskea ja pohja kypsä. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Herkullista myös kylmänä, eikä säikähdä säilytystä seuraavaan päivään tai pakastusta.

pellillinen kinkkupiirakkaa
Siinäpä sitä – pellillinen kinkkupiirakkaa paloiteltuna. Katoaa parempiin suihin hyvin nopeasti.

Kerrassaan herkullista oli. Blogissa puretaan tällä kertaa patoja. Käy vilkaisemassa.