Pellillinen piirakkaa – piimäpiirakka

Yllätysvieraita tulossa? Pellillinen piirakkaa ja nopeasti? Tässä on piirakkaresepti juuri siihen tarkoitukseen. Herkullinen kahvipöydän tarjottava valmistuu hetkessä ja helposti; sekoita taikina-aineet, ripottele marjat päälle ja piirakka uuniin. Yksinkertaisesti parasta.

Piimä on tämän piirakan juttu. Eikä mikä tahansa piimä, vaan sellainen oikein hyvin käynyt. Eli maistuu melkoisen kirpeälle, muttei kuitenkaan ole saanut hometta itseensä. Kannattaa siis hyödyntää kaapin perukoille unohtuneet, avaamattomat piimäpurkit tämän piirakan valmistuksessa; sellainen vähintään kuukausi sitten parasta ennen -päiväyksen ohittanut tavara on mitä mainiointa! Toki tuorettakin piimää voi käyttää, muttei piirakasta tule suutuntumaltaan läheskään samanlainen. Vanhaa piimää käyttämällä piirakan purutuntuma on hivenen nahkea, mutta kuitenkin rapea (kuulostaa vähemmän houkuttelevalle, mutta on ihan oikeasti herkullista!).

Piirakkaan voi käyttää haluamiaan marjoja, vaikka sitten periaatteella mitä sattuu löytymään. Sekä tuoreet että pakastemarjat toimivat ihan yhtä hyvin. Marjojen määrä on leipojan itsensä päätettävissä, kuinka runsaasti kukin haluaa piirakkaansa päällystää. Onnistuupa tämä piirakka ilman marjojakin, ihan sellaisenaan, tai miksei voisi kokeilla sesongin hedelmiäkin. Miten vain, hyvää on, ja piirakka katoaa parempiin suihin yhtä nopeasti kuin se valmistuikin.

Taikina;
3 dl sokeria
5 dl piimää
175 g voita
7 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa

Pinnalle;
marjoja oman maun mukaisesti (esimerkiksi mustikoita, vadelmia, mansikoita…)

Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Sekoita vehnäjauhot ja sooda keskenään. Sekoita sulatettu voi ja sokeri, lisää piimä ja kuivat aineet nopeasti taikinaksi. Seos saa jäädä jopa hieman kokkareiseksi, älä vatkaa ettei taikina sitkisty.

Levitä taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele haluamasi määrä marjoja pinnalle. Paista piirakkaa 200 -asteisen uunin keskitasolla 20 – 30 minuuttia, kunnes piirakka on saanut kauniin kullanruskean värin. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

pellillinen piirakkaa, marjapiirakka leikattuna neliönmuotoisiksi paloiksi
Yksinkertaisesti herkullista!

Tämä pellillinen piirakkaa kuuluu vahvoista vahvimpiin ja vanhimpiin luottoresepteihini. Luottamuksellista tietoa se ei kuitenkaan ole, vaan vapaasti kaikkien halukkaiden hyödynnettävissä. Luottamuksesta oli puhe tämänkertaisessa blogissakin – käy toki lukaisemassa!