Helppo kanapiirakka

Joskus ihan perus on riittävästi, kuten helppo kanapiirakka! Maistuu lähes jokaiselle ja valmistuu nopeammallakin aikataululla. Täytteitä voi varioida sen mukaan, mitä kaapista löytyy. Rukiinen pohja kestää myös vahvemmat maut, kokeile esimerkiksi voimakkaita juustoja.

Pohja;
¾ dl perunahiutaleita (perunamuusijauhekin käy)
1 dl ruisjauhoja
1 ½ – 2 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
100 g voita
1 – 2 rkl vettä

Täyte;
300 g maustamattomia kanafileesuikaleita
½ pkt fetajuustoa
1 makea suippopaprika
½ tlk pieniä ananaspaloja
1 tl currymango –maustetta
ripaus mustapippuria

Päälle;
1 prk (125 g) smetanaa
2 kananmunaa
juustoraastetta

Valmista pohjataikina. Sekoita jauhot, perunahiutaleet ja suola keskenään. Nypi kylmä voi jauhoihin. Lisää vesi, ja pyöräytä taikina kiinteäksi palloksi. Kääri se kelmuun ja laita jääkaappiin hetkeksi lepäämään.

Täytettä varten halkaise suippopaprika, poista siemenet ja viipaloi puolikkaat. Ruskista kanafileesuikaleet pannulla, mausta currymango-mausteella ja mustapippurilla. Lisää paprikat pannulle, kun suikaleet ovat kypsiä. Sekoita hyvin, ja anna seoksen jäähtyä jälkilämmöllä. Valuta ananaspaloista mehu (säästä se, saatat tarvita myöhemmin) ja kuutioi feta. Vielä helpompi tapa valmistaa täyte; osta kypsiä kanan rintaleikkeitä (1-2 kpl koosta riippuen) kaupan palvelutiskistä. Irrota luut ja revi lihat sopiviksi paloiksi. Paprikan voi laittaa piirakkaan ilman kypsentämistäkin, ja mausteet sekoittaa päälle tulevaan smetana-kananmuna -seokseen.

Voitele piirakkavuoka ja painele taikina siihen tasaisesti. Levitä kana-paprikaseos, fetakuutiot ja ananaspalat pohjalle tasaisesti. Sekoita smetana ja kananmunat keskenään ja kaada täytteen päälle. Huom! Jos seos tuntuu liian paksulta, lisää siihen ananasmehua. Ripottele pinnalle juustoraastetta (ei pakollinen, jos ei satu kaapista löytymään).

Helppo kanapiirakka paistumaan 200-asteeseen

Paista piirakkaa 200 °C uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes se on saanut kauniin värin pintaan. Anna jäähtyä hyvin, muuten taikina murenee leikattaessa. Piirakka maistuu hyvälle seuraavanakin päivänä, myös kylmänä.

Oli muuten tämä piirakka hetken liian pitkään uunissa. Kuvassa reunat näyttävät melko tummilta, mutteivät silti palaneet. Valaistus ei ollut optimaalinen. Uskoo ken tahtoo.

Aina ei tarvitse suorittaa verenmaku suussa, siitä toimi erinomaisena esimerkkinä yllä oleva helppo kanapiirakka. Mitäs muita mietteitä suorittamisesta? Lue blogista!