Reseptit piirakkapäivään

Täältä löytyy erilaisia suolaisia ja makeita piirakkareseptejä piirakkapäivään! Reseptit ovat helposti muokattavissa, kunkin piirakkaleipurin tarpeiden mukaan. Ohjeiden piirakat on leivottu halkaisijaltaan noin 24 cm vuokiin, ja niistä riittää herkuteltavaa vähintään 4 – 6 henkilölle (riippuen toki käyttötarkoituksesta ja -tilanteesta, sekä piirakanpopsijan vatsan vetoisuudesta).

Itse suosin leivonnassa kotimaisia raaka-aineita, niin pitkälti kuin se on mahdollista ja tarkoituksenmukaista. Tästä on kuitenkin turha stressata, jokainen leipokoon tyylillään ja parhaaksi kokemillaan aineksilla!

Paistoajat ovat suuntaa antavia, jokainen tuntee oman uuninsa parhaiten. Koepiirakat resepteihin olen paistanut perinteisessä sähköuunissa.

Valmistusaikoja en lähde tänne arvioimaan, kahdestakin syystä. Ensiksikin koen oman leipomisfilosofiani mukaisesti leipomisen kuuluvan olla rentouttavaa puuhaa. Suorittaminen ei sovi tähän yhtälöön, joten jos on aikaa leipoa, ei tarvitse kytätä kelloa. Toisekseen, jokainen ei-ammatikseen leipova leipoo omien kykyjensä ja vauhtinsa mukaan. Joku työvaihe saattaa kestää toisella viisi minuuttia, toisella viisitoista. Turha siis vertailla.

Täältä löytyvät reseptit suolaiseen ja makeaan piirakkaleivontaan;

Suolaiset piirakkareseptit>>

Makeat piirakkareseptit>>