Illat viilenee ja piirakat lämpenee; niin myös tämä tulisempi kanapiirakka, jossa on chiliä juuri sopivasti. Ei siis polta sisuskaluja, mutta potkaisee kehon luontaisen lämmitysmekanismin päälle!
Pohja;
1,5 dl grahamjauhoja
2 dl sämpyläjauhoja
0,5 tl suolaa
0,5 tl leivinjauhetta
1 tl cajunmaustetta
100 g voita
2 rkl kylmää vettä
Täyte;
1 rs (100 g) salaattijuustokuutiot & chili
1 prk (2,5 dl) sweet chili ruokakermaa
1 pss (150 g) cheddar juustoraastetta
1 kananmuna
1-2 nektariinia
1-2 dl kypsää kanaa kuutioituna
1 punasipuli
Valmista piirakkapohja. Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa. Nypi voi joukkoon huolellisesti. Lisää pari ruokalusikallista kylmää vettä. Voitele piirakkavuoka huolellisesti, ja levitä pohjataikina tasaisesti. Töki haarukalla pohjaan muutama reikä, ettei pohja kohoa liikaa paiston aikana. Laita piirakkapohja jääkaappiin hetkeksi.
Kuri nektariini(t), poista kivet ja kuutioi hedelmäliha suunnilleen samankokoiseksi kuin kypsät kanapalat. Kuori punasipuli, halkaise ja viipaloi. Laita ainekset kulhoon, kaada salaattijuustokuutiot öljymarinadineen päälle, ja sekoita niin että kaikki ainekset saavat osansa marinadista.
Vatkaa kevyesti toisessa kulhossa rikottu kananmuna ja maustettu ruokakerma sekaisin. Lisää 2/3 juustoraasteesta, sekoita.
Ota piirakkapohja jääkaapista. Levitä tasaisesti pohjalle kana-punasipuli-nektariini-juustokuutioseos. Kaada päälle ruokakerma-kananmuna-juustoseos. Ripottele loput juustoraasteesta piirakan päälle.
Paista 220-asteisen uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia. Kypsä piirakka on saanut kauniin pintavärin ja täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Ravitsevaa ja täyttävää oli! Kesän hiljaa hiipuessa pois loppuu lomatkin. Mutta loppuiko aivotoiminta sen myötä? Ja vieläkin tärkeämpi kysymys; palautuuko se takaisin? Blogista löytynee jotain ajatusta asiasta.