Thaimaalainen nuudelipiirakka

Thaimaalainen nuudelipiirakka on ruokaisa, mutta jokseenkin kevyt tuulahdus kaukomailta. Sopii siis hyvin kesään. Piirakka sisältää kyseisen maan tuttuja makuelementtejä, kuten kanaa, kookosta ja kasviksia, maustettuna lempeän tulisella currytahnalla ja thaibasilikalla. Koko komeus sai vielä päällensä rapean nuudelikuoren. Vaikka piirakan valmistus sisältää monta eri vaihetta, on se silti yllättävän nopea ja helppo tehdä. Ja ehdottomasti vaivan arvoinen. Joten silmät kiinni, ja antaa makujen johdattaa sinne jonnekin…

Pohja;
2,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
ripaus mustapippuria
0,75 dl oliiviöljyä
0,5 dl kylmää vettä

Täyte;
2 dl kookosmaitoa
150 g kanan filesuikaleita
1/2 punainen paprika
n. 100 g broccolinia (tai parsakaalia)
1/2 sipuli
1 iso valkosipulinkynsi
1-2 cm pala tuoretta inkivääriä
1 1/2 tl massaman currytahnaa (tai jotain muuta currytahnaa)
1 tl sweet chili kastiketta
1 tl osterikastiketta
kourallinen thaibasilikaa
3 kananmunaa

Päälle;
1 pkt (80 g) maustamatonta nuudelia

Lisäksi;
oliiviöljyä piirakkavuoan voiteluun
kuumaa vettä nuudelien kypsentämiseen
(thaibasilikan lehtiä koristeeksi)

Aloita piirakan valmistus täytteestä. Huuhtele kasvikset hyvin. Suikaloi puolikas paprika ja sipuli, paloittele broccolinit (tai parsakaalit) sopiviksi suupaloiksi. Murskaa valkosipulinkynsi. Kuori inkivääri, raasta tai paloittele se. Hienonna thaibasilika.

Kiehauta kookosmaito kattilassa. Lisää currytahna, sekoita tasaiseksi. Lisää kanan filesuikaleet, keitä viitisen minuuttia. Lisää sitten sweet chili- ja osterikastikkeet, paprika- ja sipulisuikaleet, broccolinit, valkosipuli ja inkivääri. Anna kiehua hiljalleen, välillä sekoitellen noin 5 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä. Ota neste erilleen kasviksista (voit laittaa sen jääkaappiin jäähtymisen nopeuttamiseksi).
Huom. Massaman currytahna on lempeän mausteista; jos kaipaat lisää potkua, kokeile vaikka punaista tai vihreää currytahnaa!

Pehmennä päälle tulevat nuudelit kuumassa vedessä, älä ylikypsennä. Huuhtele pehmenneet nuudelit kylmällä vedellä. Valuta ja laita sivuun odottamaan.

Valmista sitten pohjataikina. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää oliiviöljy, sekoita. Lisää vesi ja vaivaa taikinaa hetki, kunnes taikina on kiinteää. Kaulitse taikina ohueksi levyksi, aseta tasaisesti oliiviöljyllä voideltuun piirakkavuokaan. (Taikinan voi yhtä hyvin myös painella vuokaan, ellei huvita ottaa kaulinta käyttöön.)

Ja sitten lopultakin kootaan & paistetaan Thaimaalainen nuudelipiirakka

Laita pohjan päälle leivinpaperi, ja sen päälle kuivattuja herneitä tai kypsentämätöntä riisiä painoksi. Esipaista piirakkapohjaa 200 -asteisen uunin keskitasolla noin 7 minuuttia. Vatkaa kananmunat kevyesti täytteestä eroteltuun, jäähdytettyyn nesteeseen. Sekoita hienonnettu thaibasilika kana-kasvisseokseen.

Laita esipaistetun pohjan päälle kana-kasvisseos. Asettele nuudelit täytteen päälle. Kaada kananmunaseos tasaisesti piirakan päälle. Jatka paistamista noin 30 – 35 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin kullanruskea ja päällä olevat nuudelit rapeita. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Koristele halutessasi thaibasilikan lehdillä.

Thai Pie Thaimaalainen piirakka
Makujen sinfoniaa lautasella.

Kun mieli pääsee jolkottelemaan valtoimenaan, voi lopputulos olla mitä herkullisin. Lukaise toki blogista, mikä se sai ajatukset laukkaamaan kohti kaukomaita tällä kertaa!